Światowy Dzień Chleba
Już po raz kolejny uczniowie naszej szkoły włączyli się do obchodów „Dnia Chleba”.
Młodzież z klasy I i II Branżowej Szkoły I stopnia, kształcący się w zawodzie kucharz, w dniu 21 października 2021r. na zajęciach praktycznych upiekli następujące chleby:
żytni z dodatkiem miodu, pszenny wieloziarnisty, z mąki orkiszowej, pszenny z dodatkiem ziół, a także ciasteczka owsiane z dodatkiem różnych ziaren i żurawiną.
Swoimi wypiekami poczęstowali nauczycieli, koleżanki i kolegów ze szkoły.
Janina Schlegel
Chleby upieczone przez uczniów kształcących się w zawodzie kucharz
Chleb z mąki mieszanej – pszenno-żytni
Chleb żytni na zakwasie
Chleb z mąki orkiszowej
Chleb wieloziarnisty pszenny
Chleb z mąki pszennej z ziołami
Ciasteczka owsiane z dodatkami nasion i żurawiny
Zajęcia praktyczne uczniów kształcących się w zawodzie kucharz
Zajęcia praktyczne uczniów kształcących się w zawodzie kucharz
Zajęcia praktyczne uczniów kształcących się w zawodzie kucharz
Zajęcia praktyczne uczniów kształcących się w zawodzie kucharz
Zajęcia praktyczne uczniów kształcących się w zawodzie kucharz