Światowy Dzień Makaronu
W związku z obchodzonym 25 października „Światowym Dniem Makaronu”, uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz postanowili na zajęciach praktycznych włączyć się do uczczenia tego dnia.
Młodzież klasy I Szkoły Branżowej I stopnia ręcznie przygotowała różnego rodzaju makaron. Różnił się on nie tylko kształtem, ale i kolorem, dodając barwniki pochodzenia naturalnego:
- makaron koloru pomarańczowego z dodatkiem soku z marchwi,
- makaron czerwony – sok z buraczków czerwonych,
- makaron zielony – sok z natki pietruszki i szpinaku.
Do kształtu i formowania makaronu uczniowie wykorzystali własne pomysły, co zaowocowało dużym zaangażowaniem.
Nauczyciel zajęć praktycznych: Janina Schlegel
Zdjęcia: Gabriela Jachymiak
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Zajęcia praktyczne uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu
Makarony przygotowane przez uczniów kl. I BSI w ramach Światowego Dnia Makaronu